Siirry sisältöön

Lahjoitukset

Haluatko tehdä lahjoituksen koiriin liittyvän suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämisen ja tutkimuksen hyväksi? Pienestäkin lahjoituksesta on suuri hyöty. Saadut varat käytetään lyhentämättöminä Kennelsäätiön ja sen Koiramuseon tarkoituksen toteuttamiseen.

Huomattava osa Koiramuseon kokoelmista on saatu lahjoituksina. Koiramuseo kerää suomalaiseen koiraharrastamiseen ja kotimaisiin koirarotuihin liittyvää historiatietoa, valokuvia ja esineistöä. Käytännön syistä Koiramuseon ei ole mahdollista ottaa vastaan ja säilyttää aivan kaikkia esineitä. Kokoelmia kartutetaan ensisijaisesti museon laatiman kokoelmapoliittisen suunnitelman mukaisesti. Museo on erityisen kiinnostunut esineistä, joilla on tarina sekä valokuvista, joista tiedetään, milloin ja missä ne on otettu ja keitä (ihmisiä ja/tai koiria) kuvassa esiintyy. Museo päättää esineiden ja teosten digitoinnista ja voi mahdollisesti lisätä ne myös verkkomuseoon nähtäväksi.

Huomioi tämä, kun haluat tehdä lahjoituksen

  • Lahjoituksista tulee olla etukäteen yhteydessä Koiramuseoon esimerkiksi sähköpostitse info@kennelsaatio.fi
  • Koiramuseo ei voi ottaa vastaan esineitä, joiden toimittamisesta ei ole sovittu etukäteen
  • Lahjoitukset siirtyvät Koiramuseon omistukseen täysin omistus- ja käyttöoikeuksin.
  • Jokaisesta lahjoituksesta tehdään kirjallinen luovutussopimus kahtena kappaleena.
  • Sopimuksen myötä sekä omistus- että hallintaoikeus siirtyvät Koiramuseolle.
  • Suurempien esinekokonaisuuksien ollessa kyseessä lahjoituksen yhteydessä on oltava listaus luovutettavista esineistä.
  • Museo ei voi valitettavasti ottaa vastaan kaikkea sille tarjottua rajallisten säilytystilojen takia.
  • Koiramuseo ei ota vastaan talletuksia, eikä anna esineistä hinta-arvioita.
  • Esineen tai aineiston rahallisella arvolla ei ole merkitystä päätettäessä jonkin esineen liittämisestä kokoelmiin.

Tavaralahjoitus / Donera artifakter

Koiramuseo ottaa vastaan lahjoituksia yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltä. Museo kerää erityisesti kotimaisiin koirarotuihin ja suomalaiseen koiraharrastamiseen liittyvää historiatietoa kuten muistoja, valokuvia, filmejä ja esineistöä. Mitä paremmin esineen tarina tunnetaan, sen kiinnostavampi se on. Tiedot valmistus-, hankinta-, omistus-, ja käyttöhistoriasta sekä esineeseen liittyvä henkilöhistoria lisäävät sen arvoa. Museo päättää esineiden ja teosten digitoinnista ja voi mahdollisesti lisätä ne myös verkkomuseoon nähtäväksi.

Hundmuseet tar emot donationer av föreningar och privatpersoner. Museet samlar i synnerhet historiska data och artefakter som ansluter till inhemska hundraser och finsk hundsport. Ju bättre man känner till historian bakom föremålet, desto intressantare är det. Uppgifter om föremålets tillverkning, förvärv och ägar- och användningshistoria samt personhistorian som ansluter till föremålet höjer dess värde. Museet beslutar om digitaliseringen av föremål och verk och kan eventuellt även visa upp dessa på webbmuseet.

Rahalahjoitus

Voit tehdä lahjoituksen siirtämällä haluamasi summan rahankeräystilillemme Suomen Kennelsäätiö / FI52 1555 3000 1245 38. Lämmin kiitos tuestasi! Kennelsäätiö käsittelee henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen ja sen perusteella annettujen lakien, asetusten sekä viranomaisten määräysten vaatimalla tavalla.