Siirry sisältöön

Kirjasto

Suomen Kennelsäätiön Koiramuseon kirjastolle loi pohjan Suomen Kennelliiton kirjasto, jonka Kennelliitto lahjoitti Suomen Kennelsäätiölle. Koiramuseon kirjasto on teoksineen Suomessa ainutlaatuinen. Kirjaston kokoelmassa on koira-teemaista tietokirjallisuutta, näyttelyjulkaisuja, rotukirjoja sekä alan lehtiä. Myös kaunokirjallisia teoksia on jonkin verran. Kaiken kaikkiaan kokoelmasta löytyy noin 5 000 teosta, vanhimmat 1800-luvun puolelta.

Lehtiä on kokoelmassa yli sadan vuoden ajalta. Esimerkiksi Koiramme-lehdestä löytyy kirjaston hyllyltä lähes jokainen vuosien saatossa julkaistu numero. Pienjulkaisuja, kuten joidenkin rotujärjestöjen julkaisuja, on sen sijaan vain yksittäisiä kappaleita.

Kirjaston kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti ja myös lahjoituksia otetaan vastaan. Mikäli haluat lahjoittaa kirjastolle koira-aiheista kirjallisuutta, ole meihin yhteydessä sähköpostitse: info@kennelsaatio.fi.

Kirjasto on saanut myös tuliaisia eri puolilta maailmaa. Teoksia löytyy kaiken kaikkiaan yli 20 eri kielellä.

Huhtikuussa 2022 kirjasto sai hartaasti odotetut uudet tilat, joiden myötä kirjasto päästiin avaamaan yleisölle. Kirjaston kokoelmiin pääsee tutustumaan Espoossa, Showlinkin tiloissa osoitteessa Lanttikatu 2, Espoo. Kirjasto on avoinna arkisin klo 9-16.30 (soita ovikelloa). Kirjaston poikkeavat aukioloajat löytyvät Showlinkin sivuilta: www.showlink.fi

Kirjoja ei lainata ulos, mutta niitä voi vapaasti selata kirjaston tiloissa sen aukioloaikana. Vanhimmat ja hauraimmat kirjat eivät ole yleisön saatavilla, mutta ne pyritään vähän kerrassaan digitoimaan ja siirtämään tänne kirjaston sivuille selattaviksi.

Tutustuhan saapuessasi kirjaston käyttöohjeisiin.

Tervetuloa vierailemaan!

FKK/SKK:n XIV näyttely 1921

Försök till handledning i hönshundens dressyr

Rotukoiria (1908)

Suomen Kennel-Liiton julkaisu vuodelta 1956

Kennelliiton ensimmäisen näyttelyn luettelo

Kennelliiton toisen näyttelyn luettelo

Laikansukuisia koiria vuodelta 1895

Typical Dogs