Siirry sisältöön

Mikä Koiramuseo?

Suomen Koiramuseon taustalla on Kennelliiton vuosia tekemä museotyö, johon on kuulunut eri tahojen konsultoinnit, asianmukaisten säilytysratkaisujen järjestäminen, kirjojen ja taideteosten konservointityöt sekä kirjojen ja kuvien digitointi. Ensimmäinen askel kokoelmien esiin tuomiseksi on verkkomuseon avaaminen. Suomalaisen koiraharrastamisen historiasta kertovat arvokkaat sisällöt halutaan tuoda verkkomuseon avulla kaikkien saataville niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Koiramuseon kokoelmiin voi tutustua verkossa mielenkiintoisella tavalla esinekuvien, valokuvien ja tarinoiden avulla. Verkkomuseossa on hyödynnetty uusimpia tekniikoita, esimerkiksi pyöriviä 360-kuvia. Mielenkiintoisia aiheita nostetaan esille verkkonäyttelyissä, joissa valittuihin teemoihin voi syventyä kokonaisvaltaisemmin.

Kokoelmaan sisältyy myös joitakin ulkomaisia helmiä sekä valittuja paloja Suomen Koiramuseon liikkuvan kuvan arkistoista sekä kirjaston kokoelmista. 

Kävijän mielenkiinto pidetään yllä vaihtuvilla ja uusilla sisällöillä, joita päivitetään museoon vähitellen sitä mukaa, kun uusia aineistoja digitoidaan. Kaikille avoin museo on vuorovaikutteinen ja toimii muistojen herättelijänä. Museo kannustaa kävijöitä jakamaan omia muistojaan ja kertomuksia, jotka ovat elävää perinnettä ja tärkeä osa koiraharrastamisen historiaa.

Osallistu, jaa tarinasi

Kaikille avoin museo on vuorovaikutteinen ja toimii muistojen herättelijänä. Museo kannustaa kävijöitä jakamaan omia muistojaan ja kertomuksia, jotka ovat elävää perinnettä ja tärkeä osa koiraharrastamisen historiaa.

Osallistua voi kertomalla tietonsa valituista esineistä ja kuvista, jotka nostetaan esiin museon kokoelmista Kuukauden kuva -kampanjan avulla.

Sisällöt ja museotyö

Kennelliitto ja Koiramuseo on tehnyt museotyötään läheisessä yhteistyössä Suomen Metsästysmuseon kanssa. Lisäksi konsultaatioapuna ovat olleet Suomen Hevosurheilumuseo sekä Ruotsin kennelliiton museosta vastaava Svenska Kynologiska Akademin. Suomenpystykorvanäyttelyn koostamisessa on saatu apua Suomen Pystykorvajärjestöltä ja Angela Cavillilta. Koiramuseo haluaa kiittää kaikkia mukana olleita asiantuntijoita, taiteilijoita ja muilla tavoin auttaneita tahoja yhteistyöstä.

Sivustolla oleva aineisto on tekijänoikeuslain (8.7.1961/404) mukaisesti suojattu ja käyttö on sallittua lain rajoitukset huomioiden.

Sivustolla on esillä Kennelliiton arkistoihin kuuluvia vanhoja valokuvia, joiden tekijänoikeuden haltijoista ei ole saatu tietoa. Mahdolliset valokuviin tai tekijänoikeuslupiin liittyvät tiedustelut: info@kennelsaatio.fi.