Kuukauden kuva: tunnistatko kuvan karjalankarhukoirat?

11.7.2016

Koiramuseo pitää erityisen arvokkaana koiraharrastamisen perinteestä kertovia tietoja ja muistoja esineiden taustalla. Koska Koiramuseolla ei ole tietoa kaikista sen omistamista esineistä, kerää se tietoa vaihtuvien Kuukauden kuva -kampanjoiden avulla.

Kuukauden kuva esittelee vanhoja valokuvia tai esineitä, joiden historia ei ole Koiramuseon tiedossa. Osallistua voi kertomalla pienenkin yksityiskohdan, esimerkiksi paikka-, aika- tai nimitiedon, joka liittyy kuvaan. Kaikkien tietoja kertoneiden kesken arvotaan Kennelliitto-tuotteita.

Koiramuseon ensimmäisessä Kuukauden kuvassa etsittiin tietoja trimmausvälineestä. Kampanja keräsi useita yhteydenottoja ja trimmaussaksista saatiin selville, että ne ovat saksalaiset Hauptner-merkkiset sakset, joita on käytetty 1960-1980-luvuilla hyvin monenlaisten koirien trimmaamiseen aina villakoirista snautsereihin.

Toisessa kuukauden kuvassa on esillä Kennelliiton kuva-arkistoista löytynyt valokuva, jossa on rivi karjalankarhukoiria näyttelyssä. Jos tunnistat kuvan henkilöitä tai koiria, niin osallistu lähettämällä tietosi kampanjasivulla.